fbpx Skip to main content

Leer prachtige foto's te maken in de avond.

workshop avondfotografie amsterdam

Cursus avondfotografie

De avond kan ons prachtige foto’s opleveren maar brengt tegelijkertijd ook uitdagingen met zich mee. Hoe stellen we scherp en hoe krijgen we nu de juiste belichting zijn slechts 2 zaken waar veel mensen mee worstelen. Tijdens deze workshop komen deze onderwerpen en meer aan bod en u zult deze avond gegarandeerd prachtige opnames maken!

We zullen met een kleine groep (max 6) op de mooiste plekjes van Amsterdam foto’s gaan maken. Er is ruime persoonlijke aandacht en er is alle tijd voor vragen. Onder begeleiding van Martijn Kort (ambassadeur van Zeiss en Nisi) zult u de fijne kneepjes leren van deze form van fotografie.

Na de workshop kunt u ook toegang krijgen tot een privé facebook groep waar we foto’s en vooral tips kunnen delen en waar u dus zelfs na de workshop nog vragen kunt stellen.

Amsterdam Leica Red Light

Wat zult u leren tijdens deze cursus  avondfotografie?

Hoe krijgen we scherpe foto’s

Scherpe foto's beginnen met het juist scherpstellen en dat is iets lastiger in de avond. Maar daarnaast moeten we met nog meer zaken rekening houden. U zult leren waar u rekening mee dient te houden zodat uw foto's zo scherp mogelijk worden.

Hoe stellen we de camera in?

De instellingen van de camera zijn vaak een lastig obstakel. Hoe stellen we de camera nu juist in? We gaan samen door alle instellingen heen en u zult zien dat als u dit eenmaal onder de knie hebt, u fantastische foto's zult maken.

Hoe krijgen we de foto’s juist belicht?

De avond in combinatie met het kunstmatige licht geeft ons een nieuwe uitdaging. Samen zullen we de opties bij langs gaan hoe we dit op een correcte manier kunnen vastleggen. Tevens behandelen we de voor en nadelen van deze opties.

Wees creatief!

Hoe kunnen we de avond creatief benutten om foto's te krijgen die een bepaalde dynamiek hebben. Waar moeten we dan rekening mee gaan houden? Ik zal u een aantal mogelijkheden leren waarmee u ook met uw compositie kunt gaan spelen om zo mooie foto's te creëren.
Tevens krijgt u tips voor de nabewerking van de foto's!

workshop avondfotografie amsterdam

Wat heeft u nodig?

U kunt met de meest minimale uitrusting mee doen aan deze workshop. Dat is juist het mooie van deze vorm van fotografie. Hetgeen u minimaal nodig heeft is:

  • Spiegelreflex of systeem camera
  • Groothoek lens (alles tussen de 14 en 50 mm is voldoende)
  • Statief

Verder kunt u eventueel uw filters gebruiken (indien u deze heeft). Ik zal zelf ook een nacht filter mee nemen zodat u kunt ervaren wat dit filter van Nisi voor uw foto’s kan betekenen.

Planning

We zullen net voor zonsondergang verzamelen in Amsterdam noord en dan beginnen we met een klein stukje theorie. Daarna zullen we de (gratis) pont nemen naar Amsterdam Centraal en zullen we naar onze eerste locatie gaan (10 min lopen). Daar kunnen we dan meteen beginnen met onze blue hour en avondfotografie. Waarom net na zon’s ondergang al beginnen? Omdat de lucht dan nog steeds wat kleur heeft en dit verrijkt onze foto’s. Een compleet zwarte lucht is minder mooi en u zult zien dat als het bewolkt is we meer last hebben van luchtvervuiling als het compleet donker is. Dus we gaan juist op de mooiste tijd om onze foto’s te maken.

De totale duur van de workshop is 3 uur.

Kosten

De kosten van deze workshop zijn € 65,- p.p. Hiervoor heten we u welkom met een drankje en krijgt u persoonlijke begeleiding in een kleine groep (max 6 deelnemers). Er zal ruime persoonlijke aandacht zijn en na de workshop krijgt u ook nog eens toegang tot een privé facebook groep waar u feedback kunt geven en krijgen op de foto’s en waar u ook eventueel nog vragen kunt stellen. Dus mocht u iets vergeten zijn tijdens de workshop dan kunt u op deze manier nog steeds antwoorden krijgen op uw vragen. 

Gaat u ook mee? Boek nu!

Workshop data Amsterdam:

Vanwege de beperkingen omtrent COVID-19 kunnen wij geen workshops plannen.

VOLG NU EEN ONLINE WORKSHOP!

Boek nu!

hello@martijnkort-photography.com