fbpx Skip to main content

Leer alles van A tot Z

Tijdens deze workshop leer je alles omtrent Fine-Art Architectuur fotografie. We gaan samen op pad op zoek naar moderne architectuur en zullen hier stap voor stap door mijn proces gaan. Leer werken vanuit je visie en wat nodig is om die visie om te zetten in beelden waarmee we later in de nabewerking aan de slag kunnen.
Op dag 2 zullen we samen werken in Lightroom en Photoshop waarbij ik alle tools zal laten zien waarmee we unieke beelden kunnen creëren.

Long Exposure

Leer alls over het gebruik van filters en wanneer we welk filter gebruiken. Hoe bepalen we uiteindelijke look van onze foto?

Post Processing

Leer alles omtrent het gebruik van Lightroom en Photoshop om zo onze visie vorm te kunnen geven.

Compositie

Gebruik maken van leading lines, negative space, symmetrie en de toevoeging van het gebruik van lange sluitertijden zullen besproken worden.

Support

Prive facebook groep om je beelden te delen (en feedback te krijgen) en eventueel nog vragen te stellen.

Heb je altijd al in de wereld van Fine-Art architectuur fotografie willen stappen maar je weet niet goed waar je moet beginnen of ben je juist al bezig maar wil je je werk naar een hoger niveau tillen? Dan is dit de workshop voor jou!

Werk aan je skills en vergroot je kennis.

Tijdens deze 2 daagse workshop zullen we op een aantal verschillende locaties aan de hand van een heel duidelijk stappenplan werken aan het creëren van beelden vanuit onze visie. Na een stuk theorie gaan we op pad om het geleerde in praktijk te brengen. We werken met een relatief kleine groep zodat er veel persoonlijke aandacht zal zijn en iedereen zijn of haar vragen meteen kan stellen.

Zaken die we bespreken zijn oa: het gebruik van filters, lens keuze, compositie en balans, waarom lange sluitertijden gebruiken, hoe om te gaan met veranderende omstandigheden, exposure compensatie, het uitrekenen van belichtingstijden, etc.

Dag 2 zal bestaan uit het bewerken van de foto’s in Lightroom en Photoshop. Je mag een laptop mee nemen maar het is niet noodzakelijk.
Tijdens deze Zwart-Wit Fine-Art post processing sessie zal ik alles uitleggen wat we nodig hebben om onze beelden van dag 1 om te zetten naar onze visie.  Welke tools gebruiken we en hoe kunnen we zonder alle plugins het gewenste resultaat bereiken. Plugins zijn handig om mee te werken maar ze belemmeren ook onze visie omdat we niet 100% vrij zijn in wat we doen.

Na deze sessie zul je de tools hebben om de foto’s te creëren die leven in je innerlijke visie.
Wat we zoal bespreken: het omzetten in zwart/wit, contrast, selectief toepassen van contrast, selecties maken, advanced selecties, sky replacement, luminosity masks maken en hoe we met al deze technieken gecombineerd maximale controle krijgen over ons beeld. Verder zal er ruim de tijd zijn voor vragen.

Basis vaardigheden

De vereiste kennis en gear

  • Er moet een basis kennis zijn van het werken in de M stand van de camera
  • Statief
  • Groothoek Lens
  • Eventueel ND filters (zal een setje extra te leen zijn)
  • Eventueel een afstandsbediening voor de lange sluitertijden
  • Basis begrip van Photoshop
Vergroot je kennis

Voor wie is deze workshop?

Voor iedereen die wil beginnen in zwart/wit Fine-Art architectuur fotografie maar niet weet waar te beginnen. Of voor de gevorderde fotograaf die al bezig is met deze vorm van fotografie maar meer kennis wil en zijn werk naar een hoger plan wil tillen.

Prijs

Wat zijn de kosten?

De totale kosten voor deze unieke 2 daagse workshop bedragen € 550 p.p.

Inbegrepen is: Ontvangst met koffie/thee, Persoonlijke begeleiding op locatie, Nabewerking tips, een kleine groep en toegang tot een privé facebook groep waar foto’s en tips kunnen worden gedeeld.

NIET inbegrepen is: vervoer van en naar de locatie, snacks & drinks, lunch op dag 1 en eventuele parkeer kosten.

Hoe wie wat waar?

Dagindeling

Dag 1

1000 uur ontvangst Amsterdam Noord
We fotograferen in Amsterdam Noord tot na de lunch en zullen dan onze weg zoeken naar het zuiden van Amsterdam.
Tegen 1700 uur zijn we allemaal leeg (inclusief onze batterijen) en gaan we huiswaarts.

Dag 2

1000 uur ontvangst in Hoofddorp voor onze nabewerking sessie.
Je kunt hier gratis parkeren en het is ook makkelijk bereikbaar met OV.
1230 uur een Lunch break (is verzorgt!)
1530 uur sluiten we de sessie af en kunt u huiswaarts met een hoofd vol kennis.

AMSTERDAM

Nog geen nieuwe datum beschikbaar
(max 8 deelnemers)

Reserveer nu!

Disclaimer

De workshop wordt gegeven in de stad die aangegeven staat. Mocht er vanwege evenementen of externe invloeden een slechte bereikbaarheid van de geplande locaties zijn, dan is het mogelijk dat de workshop wordt uitgesteld of wordt verplaatst naar een andere locatie. In principe gaan we met elk weertype gewoon fotograferen. Mocht het weer zodanig slecht voorspeld zijn, dan houden wij ons het recht voor om de workshop te annuleren of een nieuwe datum te plannen.

We behouden ons het recht voor om de workshop te annuleren als het minimum aantal deelnemers niet is bereikt. Alle betaalde bedragen zullen dan worden teruggestort.
Tevens gaan we uit van een gemiddelde conditie van de deelnemers van de workshop. We zullen de gehele workshop te voet de locaties af gaan, grotere afstanden zullen we eventueel per OV overbruggen.

Annulerings voorwaarden

Pas als het gehele bedrag is bijgeschreven op onze rekening is uw plaats gegarandeerd.
Tot 2 weken voor aanvang van de workshop geld een 100% geld terug garantie (minus € 25 administratie kosten)
Wanneer u tussen 14 dagen en 7 dagen voor de workshop uw reservering wilt annuleren, vergoeden wij 50% van de betaalde kosten.
Annuleert u binnen 7 dagen dan heeft u geen recht op teruggave.

Over mij

Martijn Kort

Hi ik ben Martijn Kort (36).
Inmiddels al meer dan 8 jaar bezig met fotografie, waarvan de laatste jaren vooral met fine-art zwart/wit architectuur fotografie. Mijn werk is te zien in verschillende online en offline media en inmiddels heb ik ook een aantal exposities mogen houden met mijn werk.
Sinds 2015 ben ik ambassadeur van ZEISS Nederland en NiSi filters.

In mijn fotografie streef ik naar rust in mijn beelden. Een cleane en moderne look. Dit bereik ik ondermeer door het gebruik van lange sluitertijden en de mannier waarop ik mijn beelden bewerk. Verschillende beelden van mij zijn beloond in internationale wedstrijden waarbij ik vooral trots ben op het bereiken van de finale van de Hasselblad masters 2018 in de categorie Architectuur.

Al deze opgedane kennis wil ik graag met jullie delen, om jullie te helpen je werk naar een hoger niveau te tillen.
Wat heeft mij geholpen om de volgende stap te maken, hoe benader ik mijn beelden en hoe zet ik mijn visie om in een uiteindelijke print? Leer alle stappen in deze workshop; fine-art architectuur fotografie en post processing.

Martijn.Kort

Author Martijn.Kort

Fine art photographer focusing on architecture and cityscapes as well as capturing unique moments from the cockpit. Writing about photography techniques and sharing reviews. Ambassador for both ZEISS Netherlands and Nisi Filters. If you like my work, consider following me on Instagram!

More posts by Martijn.Kort

Leave a Reply

hello@martijnkort-photography.com