fbpx Skip to main content
Verlichte molens kinderdijk tijdens het blauwe uur

Kinderdijk Verlichtingsweek 2019

2 t/m 7 September 2019

Elk jaar in September zijn de molens in Kinderdijk gedurende de avond verlicht. Een prachtig gezicht wat vele mensen aantrekt. Je kunt bijna meer statieven dan rietstengels tellen! Maar het is en blijft een prachtig gezicht wat zeker tijdens het blauwe uur hele mooie foto's oplevert.

Dit jaar wilde ik ook eens zelf gaan kijken en dus met het skateboard onder mijn voeten en de camera in de hand ging ik Kinderdijk eens verkennen.

Creatief zijn op een locatie met nog 200 andere fotografen.

We kennen allemaal de standaard foto met de molens opgelijnd langs het water. Als je tijdens deze week die foto wil maken moet je er op tijd staan om je plek te kunnen kiezen. Maar dat heeft als nadeel dat je de rest van de foto’s dus kunt vergeten.

Dit was dan ook niet mijn aanpak. Als eerste ben ik meteen naar achteren gereden om bijna in mijn eentje rustig een andere compositie te kunnen zoeken. Er zijn genoeg opties om mee te spelen en eens wat anders te maken dan de standaard foto die iedereen heeft.
Wat natuurlijk niet weg neemt dat ik op de terug weg toch daar ook ben gaan staan. Eerst als 3e in de rij met mijn statief volledig uitgeschoven (ook hier is een hoog statief handig) over de mensen heen een aantal foto’s gemaakt. Maar dat waren dus niet de foto’s die ik wilde maken. Toen het mooiste van het blauwe uur er bijna af was kon ik eindelijk bij het water gaan zitten en nog een paar foto’s maken.

Uiteindelijk bij de wel bekende molen met brug nog even gestaan voor een paar foto’s, waar je geduld op de proef wordt gesteld door de grote menigte.

Hier was trouwens wel ontzettend veel lichtvervuiling waardoor ik ook aan mede fotografen eens het Nisi Natural Night filter kon laten zien. Filter monteren en weg is de gele gloed in de wolken!

Kinderdijk is een unieke plek en zeker tijdens de verlichtingsweek!
Ik raad ook echt iedereen aan om het met eigen ogen en camera te gaan bekijken.

Kinderdijk windmills - magical sky

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook op pad te gaan tijdens deze unieke week in Kinderdijk. Laat je niet tegenhouden door de grote mensen massa. Ga op tijd heen en je hebt alle keuze qua composities. Probeer ook eens wat andere composities te vinden door weg te lopen van de standaard plekken waar iedereen staat. Wees creatief en veel plezier!

Ga je deze week ook de molens fotograferen?

Deel ze met mij en ik zal de mooiste delen op mijn
social media!
Tag me in je instagram berichten of stories @Martijn_Kort en op facebook!
Martijn.Kort

Author Martijn.Kort

Fine art photographer focusing on architecture and cityscapes as well as capturing unique moments from the cockpit. Writing about photography techniques and sharing reviews. Ambassador for both ZEISS Netherlands and Nisi Filters. If you like my work, consider following me on Instagram!

More posts by Martijn.Kort

Join the discussion One Comment

  • Dave Zuuring says:

    Martijn, keep up the Blue Hour – heerlijke tones! Enneh volgend jaar gaan we er gewoon staan met onze benro en nisi clone stand… kunnen ze allemaal filtertjes halen bij ons en kunnen wij onderwijl al die plekjes innemen van ze etc etc 😉
    Groeten van de clone Natural Light Filter True Night Filter gebruiker!

Leave a Reply

hello@martijnkort-photography.com