Let’s Do This

Online

Fotografie Workshops

Blijf jezelf ontwikkelen, juist nu!

HDR Exposure bracketing

Leer alles omtrent bracketing! Hoe maak ik de juiste foto's en hoe voeg je ze samen in Lightroom? Welke problemen kun je tegenkomen en hoe los je deze op.

Filters en Lange Sluitertijden

Hoe gebruik je filters en hoe fotograferen we met lange sluitertijden?

Melkweg en sterren fotografie

De Melkweg en de nachtelijke sterrenhemel leren vastleggen. Startrails (sterrensporen) fotograferen en samenvoegen in Photoshop.

Blijf jezelf ontwikkelen!

Online fotografie workshops

We zitten allemaal thuis te werken en hebben helaas niet meer de luxe om er met een groep op uit te gaan. Maar iedereen wil wel nog steeds beter leren fotograferen! De oplossing: Online fotografie workshops! Gewoon lekker vanaf de bank, achter de computer of van waar dan ook! Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een uurtje of 1 1/2 van je tijd.

Of je nou net een mooie camera hebt gekocht en wil leren waar al die knoppen nou voor zijn of misschien ben je de gevorderde fotograaf die graag eens wil experimenteren met filters en lange sluitertijden of zit je met deze heldere nachten alleen maar naar boven te turen en wil je graag eens zelf de Melkweg fotograferen, het kan allemaal!

De kosten zijn voor alle workshops gelijk, namelijk € 15,-
Je kunt de workshops volgen via een Youtube live stream en er is ruim de tijd voor vragen. Stel ze meteen en ik neem de vragen mee in het verhaal. Na afloop krijg je de presentatie als PDF zodat je deze kunt gebruiken als naslagwerk.

Dus wil je je fotografie naar een hoger plan tillen? Kies de workshop die bij jou past en boek snel!

Melkweg en sterrenfotografie

De heldere avonden zijn perfect voor het vastleggen van de sterren en de Melkweg, zelfs in Nederland! Leer hoe je de perfecte shots kunt plannen met behulp van Photopills, hoe je de juiste camera instellingen kiest en waar je rekening mee dient te houden als je de sterren gaat fotograferen. Startrails of sterrensporen fotograferen is momenteel behoorlijk populair, maar hoe pak je dat nu aan? Tijdens deze workshop behandelen we al deze aspecten en zul je staan te popelen om in de avond/nacht op pad te gaan!

HDR & Exposure Bracketing

Vaak zit je met lastige omstandigheden waarbij zelfs een grijsverloop filer geen oplossing meer is. Hoe leg je in deze situaties toch al het licht goed vast? Het antwoord; bracketing. Tijdens deze workshop leer ik je hoe je de juiste instellingen kiest voor bracketing en hoe de foto’s kunnen worden samengevoegd in Lightroom en Photoshop. Wat zijn de potentiële problemen en hoe lossen we deze op? Dit is ook een techniek die perfect werkt voor foto’s tijdens het blauwe uur of de avond. Kortom een echte aanrader om deze techniek perfect te beheersen!

Tijdens de workshop kun je zelf mee doe met de foto’s die ik jullie toestuur.
Dus meteen hands on training!

  • Data volgt

Filters en lange sluitertijden

Tijdens deze workshop laat ik je alles zien wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met filters en lange sluitertijden fotografie. Welke filters kun je het beste als eerste aanschaffen en wat is de kit waar ik alles mee doe. Hoe berekenen we de juiste sluitertijden en hoe gaan we om met veranderende omstandigheden. Met deze kennis kun je aan de slag om zelf fantastische beelden te creëren.

  • 26 Mei 19:00 – 20:30