fbpx Skip to main content
0

Alu-Dibond Butlerfinish

Saal-Digital

Van Saal Digital kreeg ik de aanbieding om een van hun wand decoraties te testen en te beoordelen.
In eerste instantie was mijn bedoeling om de kwaliteit van de forex prints te bekijken, maar toen zag ik een nieuw product wat mijn aandacht trok. Print op Alu-Dibond met Butlerfinish.

Hier de text van de website van Saal Digital:

 

De elegante Butlerfinish® Look

Een onverwachte spectaculaire look met een sprankelend effect! Uw foto komt tot leven. Het geborstelde aluminimumoppervlak laat heldere componenten bijzonder stralen. Deze wanddecoratie laat een blijvende indruk achter.

Hoogste kwaliteit d.m.v. onze UV-Direct Printing met 6-kleuren printtechniek inclusief lightkleuren (standaard 4 kleuren). Indrukwekkende kleurintensiteit met de hoogst mogelijke resolutie (zonder pixeltrappen) en maximale scherpte. Enorme optische diepte met de prachtigste kleurenkracht!

 

  • Aluminiumplaat 3 mm dikte
  • De lichte afbeeldingscomponenten schijnen op het geborsteld aluminium prachtig door
  • 6-kleuren-UV-Direct Printing inclusief lightkleuren
  • Op de centimeter nauwkeurig verkrijgbaar in het door u gewensde formaat
  • Indien gewenst met alu-profiel/ophanging verkrijgbaar
  • ICC-profiel voor professionals

In het verleden heb ik meerdere werken afgeleverd op Alu-Dibond en persoonlijk vind ik het bij bepaalde onderwerpen erg gaaf. Vooral strakke architectuur vind ik erg goed passen bij de look van Alu-Dibond. Echter de Butlerfinish was voor mij onbekend en dus een goede reden om eens te kijken hoe het er uit zou komen te zien.

Voor zwart-wit foto’s is het erg geschikt. De witte tinten worden namelijk niet geprint en daar komt dus het geborsteld aluminium tevoorschijn. Dit geeft een heel mooi effect, zeker al er licht op de afbeelding valt.

 

Oordeel

Mijn foto was niet puur zwart-wit. In de schaduwen zat een hele lichte tint blauw. Dit is heel goed gelukt in de print!
De transities in de wolken zijn heel fijn geprint en ook het zwart is goed dekkend geprint. Het effect wat het geborsteld aluminium geeft, past erg goed bij de foto.

Door de profielophanging van aluminium op de achterkant van de plaat, kan de afbeelding zwevend worden opgehangen. Dit draagt bij aan de moderne uitstraling van de hoogwaardige print.

Al met al een prachtig resultaat en iets wat ik met plezier kan tonen aan klanten.

Martijn.Kort

Author Martijn.Kort

Fine art photographer focusing on architecture and cityscapes as well as capturing unique moments from the cockpit. Writing about photography techniques and sharing reviews. Ambassador for both ZEISS Netherlands and Nisi Filters. If you like my work, consider following me on Instagram!

More posts by Martijn.Kort

Leave a Reply

Close Menu

hello@martijnkort-photography.com