fbpx Skip to main content
Vuurwerk Rotterdam

Uniek uitzicht op het vuurwerk tijdens de wereldhavendagen in Rotterdam.

Tijdens de wereldhavendagen in Rotterdam is er op zaterdag altijd een groot vuurwerk. Dit jaar was het dubbel feest met maar liefst 2 shows!

Het vuurwerk wordt vanaf een drijfend poton afgeschoten en geeft een uniek maar vooral prachtig beeld als je in de gelegenheid bent om op de juiste plek te komen.
Dit jaar was ik super blij met de uitnodiging van Vincent. Ruim 2 weken van te voren werd ik gevraagd of ik het leuk zou vinden om dit spektakel vast te gaan leggen vanuit het Inntelhotel in Rotterdam. Hier hoefde ik uiteraard niet lang over na te denken!

Zie hier een kleine selectie van de prachtige beelden die ik van het vuurwerk heb kunnen maken vanaf de unieke locatie in Rotterdam.

wereldhavendagen Rotterdam vuurwerk
wereldhavendagen Rotterdam vuurwerk

Mijn gebruikte gear

Ik weet dat veel fotografen altijd graag alle instellingen en de gebruikte camera gear willen weten dus hier gaan we:

 

Zeker de scherpte van de Leica blijft mij verbazen. Deze camera is zo ontzettend scherp. Terwijl de Zeiss Batis precies presteert zoals we kunnen verwachten, scherpe beelden met een schitterend contrast.

Het Nisi Natural Night filter heb ik gebruikt omdat de verlichting van de stad de laaghangende bewolking helemaal geel deed oplichten. Met dit filter kunnen we behoorlijk veel geel licht filteren en dit geeft een veel beter start punt om onze foto’s te editen.

Zie hier onder 2 foto’s met en zonder het Natural Night filter.
Beide zijn onbewerkte RAW foto’s, straight out of camera. Witbalans is bij beide foto’s gelijk en de instelling stond op AUTO (hier had ik achteraf beter zelf een iets lagere Kelvin in kunnen stellen, maar ik kijk hier eigenlijk nooit naar omdat je vanuit de RAW de witbalans nog kunt bijstellen).

nisi natural night filter in Rotterdam nisi natural night filter in Rotterdam

Ter afsluiting heb ik nog een hele korte timelapse gemaakt met de Leica Q2.

Voor meer fotografie volg mij ook op Instagram!

@Martijn_Kort
Martijn.Kort

Author Martijn.Kort

Fine art photographer focusing on architecture and cityscapes as well as capturing unique moments from the cockpit. Writing about photography techniques and sharing reviews. Ambassador for both ZEISS Netherlands and Nisi Filters. If you like my work, consider following me on Instagram!

More posts by Martijn.Kort

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

hello@martijnkort-photography.com