Amsterdam Light Festival fotografie workshop

Workshop avond fotografie

Amsterdam Light Festival 2019

Van 28 Nov 2019 tot 19 Jan 2020 is het Amsterdam Light Festival weer terug. Dit jaar met het thema: Disrupt!
Leer tijdens deze workshop hoe je tijdens de avond prachtige foto's maakt van dit unieke evenement in Amsterdam. Natuurlijk zullen we ook een deel van de grachten fotograferen.

Workshop data

  • Zondag 1 december (18:30 – 21:30) 
  • Vrijdag 6 december (18:30 – 21:30)
  • Zaterdag 21 december (18:30 – 21:30)
  • Op aanvraag voor groepen vanaf 4 personen
Boek NU!
workshop avondfotografie amsterdam
Avond fotografie amsterdam light festival
Neon Licht Amsterdam Licht Festival

Cursus avondfotografie tijdens het Amsterdam Light Festival 2019

De avond kan ons prachtige foto’s opleveren maar brengt tegelijkertijd ook uitdagingen met zich mee. Hoe stellen we scherp,  wat zijn de beste camera instellingen en hoe kunnen we creatief zijn? Tijdens deze workshop komen deze onderwerpen en meer aan bod en u zult deze avond gegarandeerd prachtige opnames maken!

We zullen met een kleine groep (max 8) langs de route van het Amsterdam Light Festival lopen om de prachtige kunstwerken te fotograferen met de mooie stad Amsterdam als achtergrond.
Er is ruime persoonlijke aandacht en er is alle tijd voor vragen. Onder begeleiding van Martijn Kort (ambassadeur van Zeiss en Nisi) zult u de fijne kneepjes leren van deze form van fotografie.

Na de workshop kunt u ook toegang krijgen tot een privé facebook groep waar we foto’s en vooral tips kunnen delen en waar u dus zelfs na de workshop nog vragen kunt stellen.

Skinny Bridge Amsterdam Light Festival
Lichtjes Amsterdam
Neon Signs Amsterdam Light Festival

Wat zult u leren met deze cursus  avondfotografie tijdens het Amsterdam Light Festival?

Hoe krijgen we scherpe foto’s

Scherpe foto's beginnen met het juist scherpstellen en dat is iets lastiger in de avond. Maar daarnaast moeten we met nog meer zaken rekening houden. U zult leren waar u rekening mee dient te houden zodat uw foto's zo scherp mogelijk worden.

Hoe stellen we de camera in?

De instellingen van de camera zijn vaak een lastig obstakel. Hoe stellen we de camera nu juist in? We gaan samen door alle instellingen heen en u zult zien dat als u dit eenmaal onder de knie hebt, u fantastische foto's zult maken.

Hoe krijgen we de foto’s juist belicht?

De avond in combinatie met het kunstmatige licht geeft ons een nieuwe uitdaging. Samen zullen we de opties bij langs gaan hoe we dit op een correcte manier kunnen vastleggen. Tevens behandelen we de voor en nadelen van deze opties.

Wees creatief!

Hoe kunnen we de avond creatief benutten om foto's te krijgen die een bepaalde dynamiek hebben. Waar moeten we dan rekening mee gaan houden? Ik zal u een aantal mogelijkheden leren waarmee u ook met uw compositie kunt gaan spelen om zo mooie foto's te creëren.
Tevens krijgt u tips voor de nabewerking van de foto's!

Lichtjes Amsterdam
Skinny Bridge Amsterdam Light Festival
workshop avondfotografie amsterdam

Wat heeft u nodig?

U kunt met de meest minimale uitrusting mee doen aan deze workshop. Dat is juist het mooie van deze vorm van fotografie. Hetgeen u minimaal nodig heeft is:

  • Spiegelreflex of systeem camera
  • Groothoek lens (alles tussen de 14 en 50 mm is voldoende)
  • Statief
  • Warme kleding!

Planning

Ik zal u ontvangen op een centrale locatie waar we onder het genot van een kopje koffie of thee samen door een stukje theorie zullen lopen. We stellen samen onze camera’s in en u krijgt uitleg over de verschillende instellingen. Daarna zullen we langs verscheidenen locaties op de route van het Amsterdam Light Festival onze foto’s gaan maken.
Ik zal u altijd bijstaan om te zorgen dat u de meest mooie foto’s kunt maken en u helemaal wegwijs wordt in het fotograferen in de avond.

De totale duur van de workshop is 3 uur.

Kosten

De kosten van deze workshop zijn € 49,- p.p. Hiervoor heten we u welkom met een drankje en krijgt u persoonlijke begeleiding in een kleine groep (max 8 deelnemers). Er zal ruime persoonlijke aandacht zijn en na de workshop krijgt u ook nog eens toegang tot een privé facebook groep waar u feedback kunt geven en krijgen op de foto’s en waar u ook eventueel nog vragen kunt stellen. Dus mocht u iets vergeten zijn tijdens de workshop dan kunt u op deze manier nog steeds antwoorden krijgen op uw vragen. 

Gaat u ook mee? Boek nu!

Workshop fotografie Amsterdam Light Festival:

Zondag 1 december (18:30 – 21:30) Volgeboekt

Vrijdag 6 december (18:30 – 21:30)

Zaterdag 21 december (18:30 – 21:30)

 

Boek nu!

Het is ook mogelijk om met uw foto club of als groep mee te gaan op data die hier niet vermeld staan. Neem hiervoor even contact op!